Paraffine: hoe schadelijk is het?

Paraffine: hoe schadelijk is het?
In deze blogpost nemen we jullie mee naar de kern van onze geurkaarsen. Terwijl veel kaarsmerken nog steeds vertrouwen op paraffine, een was die zowel mens als milieu kan schaden, hebben wij bij Sireen Valère gekozen voor een unieke mix die niet alleen heerlijke geuren voortbrengt maar ook een positieve impact heeft op het milieu. Laten we de verschillen ontdekken en begrijpen waarom onze waskeuze een bewuste keuze is.

De nadelen van Paraffinewas:


Paraffine is een aardoliebijproduct en bevat vaak onzuiverheden die bij verbranding vrijkomen in de lucht. Deze onzuiverheden omvatten stoffen zoals tolueen en benzeen, beide bekend om hun potentieel schadelijke effecten op de gezondheid. Wanneer paraffinekaarsen branden, kunnen deze stoffen in de lucht terechtkomen en worden ingeademd, wat kan leiden tot irritatie van de luchtwegen en mogelijk schadelijke gevolgen op de lange termijn.

De kwaliteit van de binnenlucht is van cruciaal belang voor onze gezondheid, aangezien we aanzienlijk veel tijd binnenshuis doorbrengen. Paraffinekaarsen kunnen bijdragen aan een slechte binnenluchtkwaliteit vanwege de vrijkomende verontreinigende stoffen. Voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën of astma, kan dit resulteren in verergerde symptomen.

Een ander verontrustend aspect van paraffine is de oorsprong ervan. Het wordt gewonnen uit aardolie, een fossiele brandstof die niet alleen bijdraagt aan de uitstoot van broeikasgassen bij winning en productie, maar ook afhankelijk is van niet-hernieuwbare bronnen. Dit draagt bij aan de milieuproblemen zoals klimaatverandering en uitputting van natuurlijke hulpbronnen.

De voordelen van Zonnebloemwas en Olijfwas


Zonnebloemwas: Een Stralende Basis
Zonnebloemwas wordt verkregen uit de zaden van de zonnebloemplant, een heldere en levendige bloem die bekend staat om zijn warmte en positieve uitstraling. Zonnebloemen zijn gemakkelijk te telen en vereisen weinig tot geen chemicaliën, waardoor zonnebloemwas een duurzame keuze is. Het gebruik van deze was draagt bij aan een verminderde ecologische voetafdruk.

Olijfwas: Een Tijdloze Schat
Olijfwas wordt gewonnen uit olijfolie, een symbool van tijdloze schoonheid en gezondheid. Olijfbomen bloeien goed in mediterrane klimaten en zijn bekend om hun lange levensduur. Door gebruik te maken van olijfwas, benutten we een natuurlijke grondstof die overschotten benut en geen extra belasting vormt voor het milieu.

Dit vormt onze unieke mix
90% Zonnebloemwas: Deze overvloedige basis vormt het grootste deel van onze mix en biedt een zonnige, duurzame toon aan onze geurkaarsen.

10% Olijfwas: De toevoeging van olijfwas geeft een vleugje mediterrane luxe en draagt bij aan de duurzaamheid van onze formule.

Zonnebloemen

In tegenstelling tot paraffine, dat bij verbranding schadelijke stoffen kan vrijgeven, biedt onze mix een schonere en gezondere verbranding. Zonnebloem- en olijfwas produceren minder roet en verontreinigingen, waardoor de luchtkwaliteit in jouw omgeving wordt verbeterd en jouw ademhaling niet belast wordt.

Langere Brandtijd en Minder Milieu-impact
Door deze unieke combinatie bereiken we niet alleen een langere brandtijd voor onze kaarsen maar minimaliseren we ook de impact op het milieu. Het is een win-win voor jou en de planeet.

Diervriendelijkheid: Onze Kaarsen, 100% Diervrij
Onze unieke geurkaarsen die zijn gemaakt van de zonnebloemwas en olijfwas combinatie zijn daarnaast ook 100% diervrij. Bij Sireen Valère streven we naar een wereld waar geen dierenleed nodig is voor het creëren van prachtige producten.

Een Geurige Toekomst met Zonnebloem- en Olijfwas
Met zonnebloemwas en olijfwas hebben we niet alleen een geurige revolutie ontketend, maar ook een stap gezet in de richting van een duurzame, gezonde en diervriendelijke toekomst. Bij Sireen Valère geloven we dat elke kaars een verhaal vertelt, en ons verhaal is er een van passie voor positieve verandering, gemoedsverbetering en de kracht van natuurlijke ingrediënten.

Laat ons samen een wereld creëren waar geuren niet alleen betoveren, maar ook de planeet en haar bewoners koesteren.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Volgende lezen

Geuren door de tijd: Een diepgaande verkenning van welzijn
Hoe onze unieke geurkaarsen met liefde worden gemaakt