Duurzaamheid schuilt in elk detail

Duurzaamheid schuilt in elk detail

In deze blog willen we graag wat meer vertellen over de speciale glazen en de lak die we gebruiken bij het maken van onze unieke geurkaarsen. Bij het maken van onze kaarsen denken we niet alleen aan de lekkere geuren, maar ook aan hoe we dat op een vriendelijke manier voor de natuur kunnen doen. 


Ons glaswerk is daar een goed voorbeeld van. Voor het lakken van onze potten gebruiken we een geavanceerde waterbasis technologie, waarmee we helpen om minder schadelijke stoffen uit te stoten tijdens het maken van de kaarsen. Zo doen we ons best om goed voor de natuur te zorgen!

Waterbasis technologie

Je vraagt je natuurlijk af, waaruit bestaat deze waterbasis technologie? Het verwijst naar het gebruik van een samenstelling waarbij water de hoofdcomponent is in plaats van oplosmiddelen op basis van chemicaliën. In traditionele glaslakken worden vaak oplosmiddelen gebruikt om elementen van de lak te verdunnen en te verspreiden. Echter, bij waterbasis technologie wordt water als het primaire oplosmiddel gebruikt.


Dit heeft meerdere voordelen, vooral op het gebied van milieu en gezondheid. Ten eerste resulteert het gebruik van water als oplosmiddel in minder emissie van schadelijke stoffen in vergelijking met oplosmiddel houdende lakken. Hierdoor wordt de luchtvervuiling verminderd, wat een positief effect heeft op de kwaliteit van de lucht die we inademen.


Daarnaast heeft onze waterbasis technologie minder impact op de gezondheid van degenen die betrokken zijn bij het productieproces, omdat de dampen van oplosmiddelen minder schadelijk zijn. 

Het resultaat

De prachtige resultaten van deze ecologische benadering zijn zichtbaar in het afgewerkte glaswerk van onze unieke geurkaarsen. Elk detail is doordrenkt met onze toewijding aan innovatie en respect voor het milieu. We nodigen je uit om niet alleen te genieten van onze fantastische geuren, maar ook om deel uit te maken van ons streven naar een groenere toekomst

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Volgende lezen

Een rustgevende werkruimte creëren voor in huis
Het perfecte cadeau voor studenten, thuiswerkers en ondernemers