Tips voor optimaal gebruik

Hoe te gebruiken?

1

Haal de kaars uit de verpakking en verwijder het bovenliggende karton van de kaarswas.

2

Ontsteek de kaars en laat de heerlijke aroma's de ruimte vullen terwijl je zintuigen geprikkeld worden. Laat de kaars gedurende het eerste gebruik 3-4 uur branden.

3

Voor een veilige manier om de kaars te doven, raden we aan om de 3-delige kaarsverzorgings set te gebruiken. Hiermee behoud je de heerlijke geur in de lucht en doof je de kaars op een veilige manier. Knip voor elk nieuw gebruik de lont bij tot ongeveer 0,6 cm (1/4 inch).

Kaars verzorgingstips

Ontdek hier hoe je zelf je kaarsen nog beter kunt onderhouden door middel van handige tips

Haal meer uit je kaars

Gelijkmatige verbranding

Het regelmatig bijwerken van de lont met een trimmer zorgt voor een gelijkmatigere verbranding van de kaars. Dit voorkomt onnodige rookontwikkeling en houdt de vlam op de juiste grootte, wat de algehele kaarservaring verbetert.

Optimale geurverspreiding

Het doven van de vlam met een kaarsdover zorgt ervoor dat er minder rook vrij komt. Hierdoor zal de geur optimaal in de ruimte blijven hangen. Als een kaars wordt uitgeblazen, kan de geur worden verstoord door de rook die vrijkomt.

Bescherm de lont

Gebruik de wasdipper om de lont in de vloeibare was te 'dippen'. De lont krijgt hierdoor een beschermend laagje met was. Dit kan helpen om de lont gemakkelijker aan te steken bij de volgende keer dat je de kaars wilt gebruiken. Net als bij de kaarsendover, ontstaat er minder rook waardoor de geur niet verstoord wordt.

Hergebruiken van kaarspotten

Herbruiken van kaarspotten zorgt ervoor dat je van een oude kaars iets nieuws maakt. Tevens geef je jouw pot een nieuw leven. Let er bij het hergebruiken van oude kaarspotten op dat je ze goed schoonmaakt, voordat je ze voor een ander doel gebruikt.

Opbergruimte: Gebruik de pot om kleine voorwerpen op te bergen, zoals pennen, paperclips, make-upkwasten, enzovoort.

Bloemenvaas: Plaats een klein glaasje of een plastic bakje in de kaarspot en vul het met water. Gebruik het als een bloemenvaas voor kleine bloemstukken.

Kruidenpotje: Vul de kaarspot met aarde en gebruik het als een klein kruidenpotje. Plant er verse kruiden in zoals basilicum, peterselie of munt.

Badkamerorganizer: Gebruik de kaarspot om wattenschijfjes, wattenstaafjes of andere badkamerbenodigdheden te bewaren.

Snoeppotje: Vul de kaarspot met snoepjes of lekkernijen en gebruik het als een decoratieve snoeppot.