Hoe werkt aromatherapie?

Hoewel het gebruik van essentiële oliën in aromatherapie misschien mysterieus lijkt, is het eigenlijk een eenvoudig en toegankelijk concept. Aromatherapie bij kaarsen werkt door de samensmelting van geur en warmte, met als doel specifieke emoties te stimuleren.

Geur

Aromatherapie maakt gebruik van natuurlijke geuren van essentiële oliën die afkomstig zijn van planten, bloemen, kruiden en andere natuurlijke bronnen. Deze oliën hebben verschillende aromatische eigenschappen en kunnen een positief effect hebben op ons welzijn en gemoedstoestand.

Essentiële oliën
Bij aromatherapiekaarsen worden essentiële oliën aan het kaarsvet toegevoegd. Op het moment dat de kaars brandt, verspreiden de essentiële oliën zich als geurige dampen in de lucht.

Inademing
Ons reukvermogen is verbonden met ons limbisch systeem, het deel van de hersenen dat emoties en herinneringen reguleert. Wanneer we de geur van essentiële oliën inademen, worden deze signalen naar de hersenen gestuurd en kunnen ze een kalmerend, verkwikkend, opbeurend of ontspannend effect hebben, afhankelijk van de specifieke olie die wordt gebruikt.

Welzijn
Bij ons draait alles om het vakkundig combineren van natuurlijke geuren om specifieke gemoedstoestanden op te roepen, om zo de ultieme aromatherapie kaars te creëren. Onze zorgvuldig samengestelde geurcombinaties zijn de sleutel tot het bevorderen van jouw welzijn en balans.

Warmte

Warmte speelt een belangrijke rol bij het verspreiden van geurige oliën en het creëren van een bepaalde atmosfeer. Hier zijn de belangrijkste manieren waarop warmte bijdraagt aan aromatherapie met kaarsen:

Verdamping van etherische oliën
Onze aromatherapie kaarsen bestaan voor 90% uit zonnebloemwas en 10% uit olijfwas. Zodra de kaars wordt aangestoken, zorgt de opkomende warmte ervoor dat de was begint te smelten, waardoor de etherische oliën geleidelijk verdampen. De opstijgende dampen verspreiden de geur en vullen de ruimte met de gewenste aromatische eigenschappen van de oliën.

Geurverspreiding
De warmte van de brandende kaars zorgt ervoor dat de aroma's zich gelijkmatig door de ruimte verspreiden. Dit zorgt voor een consistente geurbeleving en helpt de therapeutische eigenschappen van de etherische oliën beter te benutten. De geur prikkelt je zintuigen en zorgt voor een positief effect op jouw stemming en emoties.

Kalmerende werking
De warme gloed van kaarsen kan een kalmerend effect hebben op onze gemoedstoestand. Dit kan helpen bij het verminderen van stress, angst en spanning, wat op zijn beurt weer bijdraagt aan het welzijn van de persoon die van de aromatherapie geniet.

Atmosfeer en omgeving
De warmte van kaarsen creëert een zachte, gezellige sfeer in de ruimte. Dit draagt bij aan de ontspannende en rustgevende ambiance die bij aromatherapie hoort. Het zorgt voor een uitnodigende omgeving waarin men zich gemakkelijk kan ontspannen en kan genieten van de voordelen van de etherische oliën.

Verder lezen...