De beste tips voor het verzorgen van jouw geurkaars!

De beste tips voor het verzorgen van jouw geurkaars!

Heerlijk genieten van je geurkaars


Kaarsen voegen een prachtige sfeer toe aan je huis! Het zijn ware kunstwerken die liefdevolle aandacht verdienen voor het beste resultaat. Bij Sireen Valère hebben we speciaal voor jou een eenvoudige handleiding samengesteld, zodat jij maximaal kunt genieten van jouw aromatherapie geurkaars!

Schoonmaken van de was


Als er stof op het oppervlak van je kaars zit, neem dan even de tijd om het weg te vegen voordat je de kaars aansteekt. Gebruik hiervoor een zachte doek die droog is of licht vochtig gemaakt is met water. Zo behoud je niet alleen het esthetische aspect van je kaars, maar zorg je er ook voor dat het brandproces soepel verloopt. Een kleine moeite voor een optimaal kaars plezier!

Eerste gebruik van je geurkaars


Bij het eerste gebruik van je nieuwe geurkaars van Sireen Valère is het belangrijk om deze lang genoeg te laten branden. Laat de geurkaars branden totdat de eerste laag was volledig gesmolten is en de rand van de pot heeft bereikt. Dit kan zo'n 3 tot 4 uur duren. Na deze eerste verbranding adviseren we om de geurkaars uit te laten totdat de was volledig is gestold.

Bij het opnieuw aansteken van de geurkaars, is het aan te raden om deze niet langer dan 4 uur achter elkaar te laten branden. Hiermee behoudt de geurkaars zijn maximale geurverspreiding en wordt de levensduur aanzienlijk verlengd. Als de geurkaars nog maar een waslaag van 0.5 centimeter over heeft, raden we aan om de geurkaars niet meer aan te steken. Zo kun je optimaal van je geurkaars genieten!

Op de juiste manier je kaars doven


Bij het doven van je geurkaars van Sireen Valère wordt het gebruik van de Sireen Valère wasdipper en kaarsdover aanbevolen. Hiermee behoud je niet alleen een optimale geurverspreiding, maar bescherm je ook de was voor het volgende gebruik!

Het doven van de vlam met een kaarsdover zorgt ervoor dat er minder rook vrij komt. Hierdoor zal de geur optimaal in de ruimte blijven hangen. Als een kaars wordt uitgeblazen, kan de geur worden verstoord door de rook die vrijkomt.

Gebruik de wasdipper om de lont in de vloeibare was te 'dippen'. De lont krijgt hierdoor een beschermend laagje met was. Dit kan helpen om de lont gemakkelijker aan te steken bij de volgende keer dat je de kaars wilt gebruiken.

Zorg voor de lont


Knip ze! Het knippen van de lont is een essentieel onderdeel van de kaarsverzorging dat niet over het hoofd mag worden gezien. Maak gebruik van een Sireen Valère lonttrimmer om de lont op ongeveer 0.6 centimer te houden. Dit bevordert een gelijkmatige verbranding en voorkomt dat de lont uitstulpt of roet veroorzaakt.

Een regelmatige knipbeurt zorgt ervoor dat de vlam van de kaars niet te groot wordt, waardoor rookvorming of flikkeren kan optreden. Als dit gebeurt, doof dan eenvoudig de vlam met onze kaarsaccessoires, wacht tot de kaars volledig is afgekoeld en knip de lont bij met de lonttrimmer.

Opslag van jouw geurkaars


Wellicht ben je al bekend met deze tip: ‘’bewaar je geurkaarsen altijd op een koele, droge en donkere plek’’. Langdurige blootstelling aan direct zonlicht of fel binnenlicht kan namelijk leiden tot vervaging of vervorming van de pot en de was, ondanks dat al onze geurkaarsen wit zijn. Het behouden van deze opslag tip is van essentieel belang!

Bovendien kan de geurverspreiding verminderen wanneer de geurkaars gedurende lange perioden in de buitenlucht of fel licht wordt bewaard. Kortom, gun je kaarsen de rust van een donkere schuilplaats voor een optimale beleving.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Volgende lezen

Ontdek onze groene geheimen
Geuren door de tijd: Een diepgaande verkenning van welzijn